Conform Ordonantei de Urgenta 34/2014 privind drepturile consumatorilor, consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile calendaristice, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care cad in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. In acest caz, Clientul se obliga sa notifice SC ADIRA GARMENTS SRL, intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail / fax etc.) in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produselor.

Clientul este responsabil sa se asigure ca produsele se vor returna in maxim 14 zile calendaristice de la primirea coletului. In caz contrar SC ADIRA GARMENTS SRL poate refuza coletul.

In orice situatie de returnare a produselor (chiar si cand returnarea ii este imputabila SC ADIRA GARMENTS SRL – colete deteriorate, produse gresit facute / gresit livrate, produse cu defecte de fabricatie), acestea trebuie sa fie in aceeasi stare, in ambalajul initial, cu etichetele intacte si insotit de factura.


PASII UNUI RETUR

1. Suna la numarul de telefon 031.420.70.81 / 0725.775.402 sau trimite un email pe adresa office@don-men.com si anunta ca vrei sa faci un retur. Poti opta pentru un schimb de produse sau pentru returnarea sumei de bani. 

2. Completeaza in factura primita PE COLET (in buzunarul awb-ului) spatiile dedicate returului, fie cu produsele pe care ti le doresti in schimb sau cu numarul de cont si numele complet al titularului in care doresti sa ti se returneze banii. 

3. Impacheteaza produsele pe care le trimiti si asigura-te ca sunt in aceeasi stare in care le-ai primit si au toate eticheta. Nu uita sa introduci si factura in colet! Coletul poate fi trimis DOAR printr-o firma de curierat (ex: FAN CURIER, URGENT CARGUS, GLS, NEMO EXPRESS, etc), excluzand POSTA ROMANA. Cu exceptia cazurilor rare in care ai primit un colet gresit sau deteriorat, pretul transportului va fi suportat de catre tine. 

4. Vei fi contactat in ziua in care coletul tau va ajunge la noi si se vor confirma din nou datele unei noi livrari sau ale returnarii banilor. SCHIMBUL DE PRODUSE poate fi realizat numai in urma verificarii produselor returnate, exceptie facand clientii care au un istoric de minim 3 comenzi efectuate cu succes si care pot opta pentru un SCHIMB DE COLET (cost transport: 29 lei).  

Produsele returnate trebuie sa fie noi, nefolosite si livrate in ambalajul original. Ne rezervam dreptul de a refuza si implicit de a trimite inapoi orice produs care nu indeplineste intocmai conditiile de returnare, este uzat fizic sau deteriorat. Nu se accepta returnarea produselor folosite si / sau cu ambalajul deteriorat. In cazul coletelor refuzate la primire, comenzile ulterioare pot fi facute doar prin plata online! 


Toate comenzile sunt stocate in baza noastra de date. Va rugam insa sa pastrati corespondenta cu noi si sa ne confirmati comanda.

Citeste AICI continutul Ordonantei de Urgenta 34/2014

 

CONDITII DE RETRAGERE


Informații privind exercitarea dreptului de retragere

A. Model de instrucțiuni privind retragerea

Dreptul de retragere

Aveți dreptul de a vă retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile.

Perioada de retragere expiră după 14 zile începând de la ziua .

Pentru a vă exercita dreptul de retragere, trebuie să ne informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract utilizând o declarație neechivocă (de exemplu, o scrisoare trimisă prin poștă, fax sau e-mail). În acest scop, puteți folosi modelul de retragere alăturat; folosirea lui nu este însă obligatorie.

Pentru a respecta termenul-limită de retragere, este suficient să trimiteți comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Vom efectua această rambursare prin transfer bancar in maxim 7 zile lucratoare din momentul in care a ajuns produsul inapoi la noi

Instrucțiuni de completare:

Introduceți următoarele formulări între ghilimele:

(a) în cazul unui contract de prestări servicii sau a unui contract pentru furnizarea de apă, gaz, electricitate, atunci când acestea nu prevăd vânzarea într-un volum limitat sau cantitate stabilită, de încălzire centralizată sau conținuturi digitale care nu sunt livrate pe un suport material: „încheierii contractului.”;

(b) în cazul unui contract de vânzare: „la care intrați dumneavoastră sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a bunurilor.”;

(c) în cazul unui contract privind bunuri multiple comandate de consumator printr-o singură comandă și livrate separat: „la care intrați dumneavoastră sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a ultimului bun.”

(d) în cazul unui contract privind livrarea unui bun constând din mai multe loturi sau părți: „la care intrați dumneavoastră sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a ultimului lot sau a ultimei piese.”;

(e) în cazul unui contract pentru livrarea periodică de bunuri pe o perioadă de timp determinată: „la care intrați, dumneavoastră sau o parte terță alta decât transportatorul indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a primului bun.”

Introduceți numele dumneavoastră, adresa dumneavoastră fizică și, dacă este cazul, numărul dumneavoastră de telefon, numărul de fax și adresa de e-mail.

De asemenea, puteți completa și transmite electronic de pe site-ul nostru www.don-men.com formularul standard de retragere sau orice altă declarație neechivocă. Dacă folosiți această opțiune, vă vom transmite fără întârziere, pe un suport durabil (de exemplu prin e-mail), confirmarea de primire a cererii de retragere.

Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi bunurile sau până la momentul la care ne-ați furnizat dovada că ați trimis înapoi bunurile, fiind valabilă data cea mai apropiată.

În cazul în care consumatorul a recepționat bunuri în legătură cu contractul, introduceți următoarele:

(a) introduceți:

„Vom recupera bunurile.”; sau

„Expediați bunurile sau înmânați-le direct nouă sau … [se introduce numele și, dacă este cazul, adresa fizică a persoanei autorizate de dumneavoastră să primească bunurile], fără întârzieri nejustificate și în orice caz în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ați comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă bunurile sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.”;

(b) introduceți:

„Vom suporta costul returnării bunurilor.”;

„Va trebui să suportați costul direct al returnării bunurilor.”;

Dacă, într-un contract la distanță, nu vă oferiți să suportați costul returnării bunurilor, iar bunurile, prin natura lor, în mod normal nu pot fi returnate prin poștă: „Va trebui să suportați costul direct al returnării bunurilor, … EUR [introduceți cuantumul].”; sau, dacă costul returnării bunurilor nu poate fi calculat cu anticipație în mod rezonabil: „Va trebui să suportați costul direct al returnării bunurilor. Costul aproximativ este estimat la maximum … EUR [introduceți cuantumul].”; sau

Dacă, în cazul contractelor negociate în afara spațiilor comerciale, bunurile, prin natura lor, nu pot fi returnate în mod normal prin poștă și au fost livrate la domiciliul consumatorului în momentul încheierii contractului: „Vom recupera bunurile și vom suporta costurile aferente.”; și

(c) introduceți: „Sunteți responsabil doar pentru diminuarea valorii bunurilor care rezultă din manipulări altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării bunurilor.”

B. Model de formular de retragere - descarca formularul AICI

 

COMANDA


Conform O.G. 130 / 2000, in cazul achizitionarii de produse din acest magazine online, folosind tehnicile de comunicare la distanta, ne rezervam dreptul de a refuza comenzi, daca informatiile privind produsul au fost introduse eronat.


Ne rezervam dreptul de a refuza o comanda din mai multe motive, printre care:


- produsul comandat nu este pe stoc;
- imposibilitatea obtinerii autorizatiei de plata in urma platilor online;
- identificarea unei erori in informatiile despre produs, inclusiv pretul sau o oferta promotionala;
- comanda nu satisface standardele noastre de calitate

- clientii cu un istoric negativ a comenzilor.


Daca intervin probleme la o comanda veti fi contactat pentru solutionarea acestora. 


Ne rezervam drepul de a schimba preturile de vanzare ale produselor prezentate, atunci cand consideram necesar. Preturile includ TVA.